Waarom het zo moeilijk is om schrijftips toe te passen -en waarom je beter geholpen bent met een adviesgesprek

Zoek op internet en je struikelt over de schrijftips. Genoeg stuff om een strakke webtekst, een best blog of een adembenemend artikel te schrijven. Toch?

Ik zou het je gunnen. Dat je met al die lijstjes, handleidingen en handreikingen de teksten van je leven schrijft. Nu, morgen, over een maand en over een jaar nóg.

Helaas werkt het meestal niet zo.

Want op de ene website staat dat je vooral kort en bondig moet schrijven. En op de andere dat je vooral het AIDA-model moet toepassen. Of de principes van Cialdini. En zelfs wanneer je één supergoede tekstschrijver volgt, vliegen de tips je vaak om de oren.

Er zijn zelfs sites met 101 tips om beter te leren schrijven.

Knappe kop die alles kan toepassen. En dat ook nog goed doet.

Wat er in werkelijkheid gebeurt?

Je haakt af. Je aandacht verslapt. Je vergeet ‘de gouden tip’. Of het kost teveel tijd en moeite. En in het zuurste geval heb je helemaal geen zin meer om te schrijven. Omdat je er in plaats van beter in schrijven, onzeker in schrijven van wordt. Omdat niemand bevestigt dat je het goed doet. Of omdat het je niet méér likes, views of klanten oplevert.

Zonde! Want ik kan je vertellen dat vrijwel alle schrijftips stuk voor stuk beregoed zijn.

Weet je wat nu eigenlijk het probleem is?

Dat het geen tips op maat zijn. En wat ook de realiteit is: jij bent geen tekstschrijver. Wat het knap lastig maakt om zelf te beoordelen wat goed en minder goed is aan jouw teksten. Wat nodig is om ze zelf beter te maken. Daarvoor moet je haast een tekstexpert zijn.

Over tekstexperts gesproken: ik ben er één. En ik kan je helpen.

Met tips op maat over jouw teksten. Met schrijfbegeleiding zodat je in minder tijd en zonder frustratie betere teksten gaat schrijven. Of gewoon met een adviesgesprek.

Meer weten? Stuur me een berichtje!