Het briljantje

Afbeelding: Michael Dziedzic - Unsplash

Momenteel begeleid ik in opdracht een student bij zijn afstudeeropdracht. Wat begon als schrijfbegeleiding, is inmiddels persoonlijke begeleiding.

Niet het schrijven is het probleem, maar zijn aanleg. Een briljante geest in een onrustig hoofd. Complexe vraagstukken zijn voor hem een piece of cake, simpele taken niet. Want wanneer het vraagstuk opgelost is, is de interesse weg. Maar er moet nog wel een verslag komen.

Deadlines die als het zwaard van Damocles boven zijn hoofd hangen.
Een brein dat met 1001 dingen tegelijk bezig is.
Misschien ook herkenbaar voor jou?

Ik help mensen die de weerklank missen die nodig is om ‘te briljanteren’. Mensen met goede ideeën en plannen. Maar ook mensen met een aanleg die verlamt of frustreert. Ik fungeer als klankbord en als vragensteller. Vanuit mijn werk als tekstschrijver ben ik dit gewend. Ik werk in kleine stappen. Dat geeft overzicht en het zorgt ervoor dat we continu levellen.

Volgende week heb ik een afspraak met iemand die ‘aanloopt tegen de limieten van zijn collega’s en de meesten in zijn omgeving.’ ‘Een extra brein zorgt er voor dat ik meer kan bereiken in een korter tijdsbestek en meer kan presteren of kan afronden.’ Of ik zijn sparringpartner word, besluiten we aan de hand van dit eerste gesprek.

Ben jij een onderpresterend briljantje? Bel me dan, we weten na één gesprek of mijn hulp zorgt voor de acceleratie die nodig is. Om dingen af te krijgen, je product te verkopen of om de omzet te draaien die je nodig hebt.