Een tekstschrijver, wat moet je ermee?

Een tekstschrijver kan veel voor je betekenen. Ze* weet welke woorden jouw website nodig heeft. Ze levert gegarandeerd foutloze teksten. En ze werkt snel, veel sneller dan jij. Want tekstschrijven is haar vak.

Tekstschrijvers zijn creatievelingen, ze weten altijd een invalshoek te bedenken voor jouw verhaal. Ze denken mee, schuiven moeiteloos afspraken in hun agenda en weten de juiste vragen te stellen. Zo haal jij nog meer uit je interview met je klant dan je dacht.

Waar jij op je potlood zit te kauwen omdat je niet weet hoe te beginnen, klimt de tekstschrijver enthousiast in de pen. Ze zorgt er voor dat ze feeling heeft: met jou en met het onderwerp waarover ze dient te schrijven.

EEN GOEDE TEKSTSCHRIJVER VOELT AAN DAT NIET ZIJ BELANGRIJK IS MAAR DE BOODSCHAP.

Een goede tekstschrijver heeft inlevingsvermogen. Een interview wordt soms best gezellig, er wordt gelachen en het is een leuk gesprek. De geïnterviewde voelt zich op zijn gemak. Best belangrijk!

Heb je pech, dan heb je een halve journalist voor je neus. Die stelt net iets te pittige vragen voor jouw personeelsblad. Terwijl jij alleen maar wilt dat zij een leuk artikeltje schrijft. Dan heb je een tekstschrijver die niet aanvoelt dat niet zij belangrijk is maar de boodschap.

EEN GOEDE TEKSTSCHRIJVER GEEFT SOMS ONGEZOUTEN HAAR MENING.

Een goede tekstschrijver is gedreven. Haar is er alles aan gelegen om een 100 % goede tekst te leveren. Een tekst die tekstueel én commercieel verantwoord is. Soms geeft zij ongezouten haar mening. Dan zegt ze bijvoorbeeld dat jouw website te veel over jou gaat, en niet over jouw klanten. Da’s misschien even slikken. Maar uiteindelijk heeft ze wel gelijk, al is het haar daar niet om te doen. Ze ziet gewoon razendsnel waar het aan schort en gaat voor het beste eindresultaat.

EEN GOEDE TEKSTSCHRIJVER IS KRITISCH MAAR OOK DIENSTBAAR.

Die teksten, dat is het topje van het paradijselijke eilandje waar jij heen wilt. Een goede tekstschrijver stelt veel vragen, is kritisch maar ook dienstbaar. Als het jou gaat om veel content, dan levert ze vlot aan. Gaat er een denkproces aan vooraf, dan adviseert ze en gaat pas over tot tekstproductie als het plan duidelijk is.

EEN GOEDE TEKSTSCHRIJVER IS JOUW PARTNER. MAAK ER GEBRUIK VAN!

Ben jij een (technische) mkb’er en heb jij professionele teksten nodig? Neem dan zeker eens vrijblijvend contact op: sonja@thewritepartner.nl.

*waar ‘ze’, ‘zij’ en ‘haar’ staat, had ook ‘hij’, ‘zijn’ en ‘hem’ kunnen staan 👦.