Een goede technische tekstschrijver vinden, hoe doe je dat?

Wanneer bedrijven goede technische tekstschrijvers zoeken, kijken ze naar het volgende:

In welke branches zijn deze tekstschrijvers actief? Schrijven ze teksten voor de maakindustrie, machinebouw, de installatiebranche of een andere technische branche?

Zelf schrijf ik momenteel teksten voor een ontwikkelaar en leverancier van schroeftransporteurs, een bedrijf dat printsystemen levert aan de houtindustrie en voor een bedrijf dat (offshore) kranen inspecteert, repareert en onderhoudt.  In het verleden schreef ik teksten voor een internationaal bedrijf in de agro-industrie, voor een baggermaatschappij en voor een leverancier van landmeetapparatuur.

Welke teksten voor technische bedrijven maakt een professionele tekstschrijver?

Ik ben een tekstbureau voor het technisch mkb en dat betekent dat ik teksten schrijf voor websites en nieuwsbrieven, productbrochures, social media posts en artikelen voor (online) magazines en vakbladen. Klantverhalen en klant reviews schrijven doe ik ook regelmatig, net als teksten over projecten.

Waar kan ik een tekstbureau vinden voor heldere en vlot geschreven teksten over techniek?

De meeste bedrijven vinden mij via internet wanneer ze de woorden tekstschrijver en techniek invoeren in Google. Via de website van mijn tekstbureau, www.thewritepartner.nl, vinden ze  voorbeelden van teksten voor technische bedrijven of ze sturen een verzoek om voorbeelden van bepaalde teksten.

Ik wil een tekstschrijver met veel ervaring in de techniek, waar kan ik deze vinden?

Het intikken van tekstschrijver en techniek levert online zoekresultaten op. Sommige van mijn opdrachtgevers zijn gevestigd in Brabant en zoeken een tekstschrijver in de regio Brabant. Maar ook technische bedrijven uit Zuid-Holland, Noord-Holland en andere provincies willen of wilden met mij samenwerken. Dat komt omdat ik een Brabants technisch tekstbureau ben waarmee je eenvoudig kunt samenwerken via Microsoft Teams, Zoom en andere communicatiemiddelen.

Wat is het uurtarief van een tekstschrijver met affiniteit met techniek?

Tekstschrijvers werken met verschillende tarieven. Ervaren tekstschrijvers of gespecialiseerde tekstschrijvers hanteren een hoger uurtarief dan startende tekstschrijvers. Afspraken maken over het uurtarief van een tekstschrijver is soms mogelijk. Zakelijke teksten schrijven voor een vast uurtarief is voor mij, professioneel tekstschrijver met meerdere jaren schrijfervaring, logisch.

Wat zijn de kosten voor het schrijven van een websitetekst, productfolder, social media post, artikel of klantverhaal voor een technisch bedrijf?

Teksten over techniek laten schrijven brengt kosten met zich mee voor het schrijven en voor het inlezen, voorbereiden en eventueel aanpassen van de tekst. Informatie of teksten aanleveren is soms in combinatie met aanvullende interviews door de tekstschrijver. Een indicatie van de kosten van mij als tekstschrijver is op verzoek.

Kan ik een tekstschrijver inschakelen voor het interviewen van mijn klanten?

Tekstschrijvers doen vaak interviews. Zelf ben ik ervaren in interviews voor korte en lange klantreviews of customer stories en het uitwerken van deze klantverhalen voor websites en social media kanalen van bedrijven actief in de technische branche.

Staat jouw vraag er niet bij? Of wil je kennismaken? Neem dan zeker contact met mij op.