Crisis voor tekstbureaus?

Het is crisis en ook ik heb met een knoop in mijn maag het nieuws gezien en ondernemers zien worstelen met lege agenda’s en veel te weinig inkomsten.

Toch is het net of ‘C’ aan mij voorbijgegaan is.

Geluk
Ik heb geluk gehad. Net voor de crisis werd mijn huis opgeleverd. Het klussen verzachtte het gemis van familie en vrienden en maakte het voor mij en mijn gezin een stuk gemakkelijker om de tijd goed door te komen.

Maar ik denk ook dat ik geluk heb gehad met de juiste spirit.

Vertrouwen
Net voordat ‘C’ begon, schakelde ik een business coach in. Dat gaf me een enorme boost. Ik ging weer inzien wat ik te bieden had als tekstschrijver maar ook als persoon, inclusief fijne (contactuele) eigenschappen. Ik kreeg het vertrouwen in mijn kunnen terug en in de plek die ik moest innemen zodat ik nog meer kon gaan doen waar ik goed in ben, waarmee ik van dienst kan zijn en waar ik heel veel plezier en voldoening uit haal: teksten schrijven waar mensen op zitten te wachten en die ze zelf niet kunnen of willen schrijven om allerlei redenen. Ik besefte ook dat de naam van mijn bedrijf me veel beter past dan ik me ooit realiseerde: als partner sta ik naast mijn klanten.

Samen gaan we verbeteren, schrijven en herschrijven op de manier die bij jou past en in jouw tempo.

Mooie schrijfopdrachten
Sinds maart staat mijn laptop iedere werkdag van 8 uur ’s morgens tot 5 uur ’s middags open (met mij erachter, tikkend 😉 en krijg ik iedere week wel een aanvraag voor een tekst. Iedere dag werk ik met HEEL VEEL PLEZIER aan hele diverse opdrachten: van het schrijven van een brochuretekst tot het maken van een mooi artikel over de restauratie van een 19e eeuwse kapel. Ik heb mooie mensen mogen interviewen en over superleuke onderwerpen mogen schrijven: van technologie tot heerlijke streekproducten uit de regio. Ik verdiep me nog meer in overtuigend schrijven en ‘vindbaar’ schrijven. En ondanks de coronamaatregelen heb ik de afgelopen maanden alleen maar meer leuke en inspirerende (online) contacten opgedaan of zijn zakelijke relaties versterkt.

De toekomst?
Natuurlijk bieden de afgelopen maanden geen garantie. Toch geloof ik in mijn toekomst als tekstschrijver. Want ik besef wat ik heb en daarom zet ik alles op alles!

Voor iedereen die het nodig heeft: alle 🍀🍀🍀 van de wereld (en de juiste spirit!)