Typische foutjes

In een vorig leven, toen alles nog rimpelloos en simpel was, was ik lerares en mentor op een middelbare school. Mijn brugklassertjes en tweede- en derdejaars leerlingen moesten nog veel leren en ik corrigeerde er dan ook duchtig op los.

Kommadinges
Nog steeds heb ik dat wijzende vingertje. Ik heb het vooral bij foutjes in teksten. Ze vallen me meteen op. Dat is goed, en logisch, als je zoals ik tekstschrijver bent.

Maar af en toe is het ook vermoeiend. Want die knop kan ik nooit uitschakelen. Ik struikel, ik val stil, als ik op een verdwaalde letter of dubbele toetsaanslag stuit.

Vooral mijn man en kinderen zijn het slachtoffer. ‘‘Hun’ gaan naar het zwembad? ‘Zij’ gaan naar het zwembad!’ Ik staat? Ik sta!’’ Sorry jongens, ik kan het niet laten!

Bol van de fouten?
Het missertje dat je op de foto hierboven ziet, kwam ik tegen toen ik op zoek was naar gezellige bloembolletjes. Zie jij de fout? Geef een reactie! Als je hem vindt, ben je wat mij betreft een kei in taal! 😉