TNO

Freelance pool

In mijn periode als redacteur bij uitgeverij CMedia interviewde ik een aantal keren medewerkers van TNO. Wat een interessante projecten en onderzoeken deden zij! Toen ik in 2007 mijn dienstverband bij CMedia beëindigde om als freelancer te kunnen beginnen, klopte ik al snel aan bij dit grootste onderzoeksinstituut van Nederland. Ik kreeg de naam toegeschoven van de juiste contactpersoon en niet veel later had ik een gesprek met Jan van den Brink, destijds redacteur bij TNO. Al snel schreef ik artikelen voor de Onderbouwd, het personeelsblad van TNO. Sommige artikelen vertaalde ik naar het Engels zodat ook buitenlandse TNO-medewerkers ze konden lezen. En ik schreef artikelen over bouw- en GIS-gerelateerde onderwerpen voor TNO Time, het kwartaalblad van TNO.

Online TNO platform
Sinds 2016 ligt het creëren van TNO-content in handen van contentmarketingbureau Head Office NL. TNO Time is getransformeerd van een offline relatiemagazine naar een online platform dat is gevuld met blogs, nieuwsberichten, interviews en achtergrondverhalen. Ik schrijf projectbeschrijvingen voor de dossiers op TNO Time en informatieve artikelen voor de website van TNO.

Scala aan onderwerpen
TNO is een van de organisaties waarover ik het langst schrijf. Nog steeds geniet ik van de diversiteit aan onderwerpen. Die zijn vaak niet alleen interessant voor overheden of het bedrijfsleven maar ook voor de burger. “Dit moeten mensen weten!” denk ik regelmatig wanneer ik me inlees in het onderwerp. En eerlijk is eerlijk, het is lang niet altijd gemakkelijk om ‘even’ een artikel neer te pennen wanneer het onderwerp complex is. Maar als er dan uiteindelijk een begrijpelijk verhaal online staat dat is goedgekeurd door alle betrokkenen ben ik supertevreden!

The Writer Partner | Achtergrondartikel TNO