Topcon Positioning Netherlands

GIS en geo

Ik was nog niet lang freelance tekstschrijver toen Wanda Brandsen me belde. Wanda is marketingmanager bij Topcon Positioning Netherlands, een bedrijf dat producten en oplossingen op het gebied van nauwkeurige plaatsbepaling ontwikkelt, produceert en distribueert. “Kunnen wij eens praten, want jij hebt affiniteit met GIS en geo en wij zijn dringend op zoek naar iemand die kan schrijven over onze producten en over onze klanten.”

Aan de slag!
In eerste instantie was ik huiverig. Als redacteur van GIS-Magazine had ik op dat vlak heel wat meters schrijfwerk verricht. Maar maakte me dat geschikt om te schrijven over inmeetapparatuur? Wanda had geen twijfels: ze had al opdrachten klaarliggen, zou ik niet gewoon beginnen? Dat deed ik en inderdaad, de interviews met klanten van Topcon gingen prima. Niet in de laatste plaats door de behulpzame (en aardige!) accountmanagers waarmee ik op interview ging.

Marketing
Inmiddels schrijf ik alweer heel wat jaren voor Topcon Positioning Netherlands. Ik heb het bedrijf zien veranderen in een marketingbewuste onderneming. Mogelijk gemaakt door het Europese hoofdkantoor maar niet in de minste plaats door mensen als Wanda. Vol energie en met veel positiviteit zet zij dingen in gang.

Contentstrategie
Sinds 2018 maak ik de teksten voor deze fijne opdrachtgever in opdracht van een communicatiebureau. Ik schrijf nieuws- en persberichten en klantverhalen en vertaal Engelstalige teksten die passen in de contentstrategie. Ook denk ik mee over geschikte onderwerpen en invalshoeken. Het is ons doel om potentiële en bestaande klanten uit verschillende branches te voorzien van content die aansluit bij hun behoeften. Ik hoop nog lang te mogen werken voor deze mooie organisatie!