Cargill

personeelsblad Cargill

Samenwerken
“Het zou leuk zijn als we konden samenwerken.” Dat hadden Wendy van Rooden van Bureau Kort-en-Bondig en ik al meerdere keren tegen elkaar gezegd. Wendy en ik werken allebei op zelfstandige basis. Zij als communicatieadviseur, ik als tekstschrijver. En we deelden destijds een mooi, ruim kantoor. Want samen huren leek ons nuttig en gezellig. En dat was het ook.

Eigen projecten
Ieder van ons had eigen opdrachtgevers. Zo werkte ik in die tijd veel in opdracht van Boskalis Nederland. Ik deed het bladmanagement van het personeelsblad en maakte projectsheets. Wendy had onder meer Cargill als klant. Ze deed het bladmanagement van het personeelsblad van Cargill Nederland en België, dat vier keer per jaar verscheen. Vaak kreeg ik het eindresultaat in handen gedrukt. “Mooi hè?” klonk het dan trots. En ja, de Side by Site was fraai. Professionele fotografie, mooie vormgeving, strakke teksten: dat zat goed in elkaar!

Cargill
En toen was er een nieuwe, ervaren tekstschrijver nodig voor het afnemen van interviews en het schrijven van artikelen voor de Side by Site. Wendy droeg me voor. Er volgde beraad en er keken meerdere mensen naar de kwaliteit van mijn teksten. Mijn ervaring werd naast die van anderen gelegd. Niet veel later was de kogel door de kerk: ik mocht het gaan doen.

Vragen en schrijven
Het redactieschema doornemen of iets toefluisteren ter toevoeging tijdens een telefonisch interview: het ging heel gemakkelijk omdat we tegenover elkaar zaten. Samenwerken zonder afstand was nuttig en gezellig. We hadden iedere onze voorkeur voor bepaalde onderwerpen. Ik koos de wat meer technische dingen en de Engelstalige interviews, Wendy de meer beleidsmatige zaken. Bij iedere uitgave van het Cargill personeelsblad hoorde een interview op locatie. Dat was geweldig! Helaas is het personeelsblad in december 2016 opgeheven. Ik heb er drie jaar met heel veel plezier aan gewerkt!