artikel in de lokale krant

Eilanden Nieuws

Een artikel plaatsen in een lokaal dagblad doe je niet zomaar, Je wilt een tekst die lekker leest en precies datgene vertelt wat jij wilt zeggen. De verslaggever of redacteur van het medium kan jou interviewen. Hij of zij kan je de juiste vragen stellen om tot een goed verhaal te komen. Wil je de tekst meer in eigen hand houden? Of wil je een professioneel artikel dat je meteen kunt laten plaatsen? Dan kan je een eigen artikel maken. Hierbij een tekstschrijver inschakelen is dan verstandig. Vertel hem of haar je wensen en vraag om advies. Een goede tekstschrijver zal gaan interviewen. Dat helpt je om helder te krijgen wat je wilt vertellen. Kies voor een tekstschrijver die ervaring heeft met schrijven voor bladen of kranten. Die weet hoe je tekst moet aanleveren en kan schrijven naar het medium en de doelgroep.

Schrijven voor een lokale krant is niet anders dan voor een landelijk dagblad. Een brede doelgroep gaat het lezen. En ben je een bedrijf? Dan ben je vaak al lokaal bekend.

Ruimte reserveren in de krant doe je tijdig. Informeer ernaar bij de redactie. Wil je een krantenartikel, een advertorial of een infoterial plaatsen? Maak afspraken met de uitgever of een van de redacteuren over het onderwerp, de lengte en de deadline..