lokaal magazine

2020-2021 is het Jaar van de Streekproducten. En terecht want gezond eten en drinken uit de eigen streek levert voordelen op. Zoals steun van de lokale economie en verse producten die met minder voedselkilometers vervoerd worden. Het magazine Proef helpt lokale producenten om hun producten te promoten. Niet met advertenties maar via storytelling. Deze  unieke verhalen komen door persoonlijke interviews tot stand.

Proef is in de lente van 2020 opgericht door samenwerkingsorganisatie Waterpoort Werkt. Het verschijnt in een oplage van 4.000 stuks in Waterpoort. Onder deze regio vallen de gemeenten Goeree-Overflakkee, Tholen, Bergen op Zoom, Steenbergen, Moerdijk en Halderberge. Het is het gebied rondom het Volkerak-Zoommeer. Inwoners kunnen de mooie verhalen achter de producten uit hun eigen regio lezen. Het is een uitnodiging om de kaasmakerijen, wijngaarden, boerderijwinkels en restaurants zelf te bezoeken en/of producten en menu’s te bestellen. Voor boeren, tuinders en vissers is het magazine een platform om hun streekproducten via storytelling onder de aandacht te brengen.

Het complete team van Proef bepaalde de vorm en de inhoud van het magazine. Het schrijven en de redactie gebeuren onder andere door tekstbureau the Write Partner. Welke streekproducten zijn er wanneer in het seizoen? En waar zijn ze te koop? Welke verhaal zit erachter? Die vragen beantwoorden wij in Proef.